Bøger og hæfter

ACA Konference Godkendt Litteratur

ACA litteratur er skrevet af ACA medlemmer, som har erfaring med ACA’s Tolv Trin, Tolv Traditioner og Tolv Retningslinjer. ACA Konference Godkendt Litteratur udvikles i samarbejde med ACA WSO’s Litteratur Komité. Det bliver sendt til ACA Fællesskabets Bestyrelse (Board of Trustees) til gennemsyn og godkendelse til forelæggelse ved den Årlige Forretningskonference (Annual Business Conference). Ved den Årlige Forretningskonference bliver ny litteratur fremlagt med henblik på Konference Godkendelse. Det er således i sidste ende hele ACA Fællesskabet, som godkender vores litteratur.

Voksne børn af alkoholikere/dysfunktionelle familier (Store Rød Bog)
Denne bog er danske oversættelse af ACA-Fællesskabets grundtekst Big Red Book. Den engelske udgave udkom tilbage 2006.
Her finder du alt, hvad du skal vide om ACA, om sygdommen familiedysfunktion, om de Tolv Trin og de Tolv Traditioner, om hvordan programmet virker, om løsningen, om service, om sponsorskab, om at nå en bund, om at indgå i parforhold, om at tage programmet med på arbejdspladsen og om betydningen af selvkærlighed. Bogen er kort sagt uundværlig for det voksne barn, som søger helbredelse i ACA.

Den sidste del af bogen er en Håndbog for voksne børn, som bl.a. indeholder en vejledning i at starte grupper samt vejledninger om forretningsmøder, servicegrupper og om at yde service i Verdensserviceorganisationen, WSO.

ACA Danmarks Litteraturudvalg har udarbejdet et stikordsregister til den danske oversættelse:

Download det danske stikordsregister til Store Røde Bog

Store Røde Bog foreligger i en foreløbig udgave, som vil blive revideret af WSO med henblik på at få så nøjagtig en oversættelse af den originale engelske udgave som overhovedet muligt. Har du forslag til forbedringer, eller har du opdaget en trykfejl, så send en e-mail til litteratur@aca-danmark.dk. Alle henvendelser vil blive modtaget med tak og overvejet grundigt.

Der kan pt. købes en engelsk 10 års Jubilæumsudgave af Big Red Bog

 

Voksne Børns Tolv Trin (Gult Hæfte)
Det Gule Hæfte er den danske oversættelse af den engelske version af Twelve Steps of Adult Children (Yellow Workbook).
Hæftet bygger på Syvende Kapitel i Store Røde Bog – og indeholder derudover en række spørgsmål, øvelser og arbejdsskemaer til trinene. Hæftet kan bruges af ACA-medlemmer eller grupper, som ønsker at arbejde med ACA’s Tolv Trin til helbredelse, enten med en sponsor eller i en trinworkshop.

Arbejdshæftet foreligger ligesom Den Røde Bog i en foreløbig udgave, som vil blive revideret af WSO med henblik på at få så nøjagtig en oversættelse af originalen som overhovedet muligt. Har du forslag til forbedringer, eller har du opdaget en trykfejl, så send en mail til litteratur@aca-danmark.dk. Alle henvendelser vil blive modtaget med tak og overvejet grundigt.

 

The Laundry Lists Workbook
Denne arbejdsbog udbygger den korte beskrivelse i Fællesskabets grundbog, Store Røde Bog af den “Anden” eller Modsatte Tjekliste (SRB, s.8). Den indeholder korte og præcise spørgsmål, der vejleder det voksne barn i helbredelse til at genbesøge faktiske episoder, der frembragte følelser af mindreværd, skam, skyld og vrede (følelsesmæssig beruselse). Denne arbejdsbog beskriver en genopretningsproces til helbredelse af den skade og konflikt, der er forårsaget af barndomstraumer og deres fortsatte genoptræden, og til at undgå følelsesmæssig beruselse. (SRB, s.621).

 

Styrkelse af Min Helbredelse
Denne bog kaldes ofte for Meditationsbogen og indeholder en tekst og bekræftelse til hver dag i året. Undertitlen er ‘Meditationer for Voksne Børn af Alkoholiske/Dysfunktionelle Familier. Den er udarbejdet ved bidrag indsendt af ACA-medlemmer verden over.

 

 

 

 

Ikke-Konference Godkendt Litteratur

I Danmark har ACA Servicegruppen, før der eksisterede ACA Konference Godkendt Litteratur, anbefalet en række bøger og hæfter, som mange ACA medlemmer har anvendt i søgen efter helbredelse. Flere af disse kan endnu købes hos Bogsalget. Desuden har ACA Danmark udviklet foldere mv., som har været anvendt i Danmark alene som en hjælp til nykommere og ACA medlemmer. Enkelte af disse kan du frit hente som PDF filer her fra siden.

Det lilla hæfte
Det lilla hæfte er indeholder de vigtigste ACA-tekster som „Problemet”, „Løsningen”, „Løfterne”, de Tolv Trin og de Tolv Traditioner – samt „Et brev til nykommeren”, „ACA-programmet og hvordan det virker”, „Sponsorskab” mv.

Spørgsmål og svar
Hæftet „Spørgsmål og svar” svarer til Kapitel 9 i SRB. Hæftet indeholder en lang række spørgsmål, som en nykommer i programmet kan tænkes at have, samt de dertil hørende svar. Hæftet er en revideret udgave af det gamle hæfte „En nykommer spørger”; det er bl.a. udvidet med et afsnit om „trettende trin”.
Hent som PDF

Opstart af gruppe
Et hæfte med alle de nødvendige informationer, når man vil starte en ny ACA-gruppe. 6 sider.
Hent som PDF

 

De 12 Trin for voksne børn – Udgået, genoptrykkes ikke
Den Grønne Trinbog, en dansk oversættelse af The Twelve Steps For Adult Children / From Addictive and Other Dysfunctional Families, som er udarbejdet af Friends in Recovery. Friends in Recovery har ikke noget med ACA at gøre.

De 12 trin – en vej ud – Udgået, genoptrykkes ikke
Det Hvide Hæfte, en dansk oversættelse af The Twelve Steps A way Out / A Spiritual Process for Healing Damaged Emotions, som er udarbejdet af Friends in Recovery. Friends in Recovery har ikke noget med ACA at gøre.

(Senest opdateret 07/02-2021)