Bøger og hæfter

ACA Konference-godkendt Litteratur

ACA litteratur er skrevet af ACA medlemmer, som har erfaring med ACA’s Tolv Trin, Tolv Traditioner og Tolv Retningslinjer. ACA Konference-godkendt Litteratur udvikles i samarbejde med ACA WSO’s Litteratur Komité. Det bliver sendt til ACA Fællesskabets Bestyrelse (Board of Trustees) til gennemsyn og godkendelse til forelæggelse ved den Årlige Forretningskonference (Annual Business Conference). Ved den Årlige Forretningskonference bliver ny litteratur fremlagt med henblik på Konference-godkendelse. Det er således i sidste ende hele ACA Fællesskabet, som godkender vores litteratur.

Voksne børn af alkoholikere/dysfunktionelle familier (Store Røde Bog)
Denne bog er den danske oversættelse af ACA-Fællesskabets grundtekst Big Red Book. Den engelske udgave udkom tilbage i 2006.
Her finder du alt, hvad du skal vide om ACA, om sygdommen familiedysfunktion, om de Tolv Trin og de Tolv Traditioner, om hvordan programmet virker, om løsningen, om service, om sponsorskab, om at nå en bund, om at indgå i parforhold, om at tage programmet med på arbejdspladsen og om betydningen af selvkærlighed. Bogen er kort sagt uundværlig for det voksne barn, som søger helbredelse i ACA.

Den sidste del af bogen er en Håndbog for voksne børn, som bl.a. indeholder en vejledning i at starte møder/grupper samt vejledninger om forretningsmøder, servicegrupper og om at yde service i Verdensserviceorganisationen, WSO.

Den seneste version af SRB fra 2021 indeholder et stikordsregister, men tidligere udgaver gør ikke. Derfor har ACA Danmarks Litteraturudvalg udarbejdet et stikordsregister til de tidligere danske oversættelse:

Download det danske stikordsregister til Store Røde Bog

Store Røde Bog foreligger i en foreløbig udgave, som vil blive revideret af WSO med henblik på at få så nøjagtig en oversættelse af den originale engelske udgave som overhovedet muligt. Har du forslag til forbedringer, eller har du opdaget en trykfejl, så send en e-mail til litteratur@aca-danmark.dk. Alle henvendelser vil blive modtaget med tak og overvejet grundigt.

Du kan også købe Store Røde Bog som E-bog hos ACA WSO’s shop
Gå til ACA WSO’s Shop

Voksne Børns Tolv Trin (Gult Hæfte)
Det Gule Hæfte er den danske oversættelse af den engelske version af Twelve Steps of Adult Children (Yellow Workbook).
Hæftet bygger på Syvende Kapitel i Store Røde Bog – og indeholder derudover en række spørgsmål, øvelser og arbejdsskemaer til trinene. Hæftet kan bruges af ACA-medlemmer eller af grupper, som ønsker at arbejde med ACA’s Tolv Trin til helbredelse, enten med en sponsor eller i en trinworkshop.

Arbejdshæftet foreligger ligesom Den Røde Bog i en foreløbig udgave, som vil blive revideret af WSO med henblik på at få så nøjagtig en oversættelse af originalen som overhovedet muligt. Har du forslag til forbedringer, eller har du opdaget en trykfejl, så send en mail til litteratur@aca-danmark.dk. Alle henvendelser vil blive modtaget med tak og overvejet grundigt.

Du kan også købe Gult Hæfte som E-bog hos ACA WSO’s shop
Gå til ACA WSO’s Shop

The Laundry Lists Workbook
Denne arbejdsbog udbygger den korte beskrivelse i Fællesskabets grundbog, Store Røde Bog, af den “Anden” eller Modsatte Tjekliste (SRB, s.8). Den indeholder korte og præcise spørgsmål, der vejleder det voksne barn i helbredelse til at genbesøge faktiske episoder, der frembragte følelser af mindreværd, skam, skyld og vrede (følelsesmæssig beruselse). Denne arbejdsbog beskriver en genopretningsproces til helbredelse af den skade og konflikt, der er forårsaget af barndomstraumer og deres fortsatte genoptræden, og til at undgå følelsesmæssig beruselse. (SRB, s.621).

Du kan også købe The Laundry Lists Workbook som E-bog hos ACA WSO’s shop
Gå til ACA WSO’s Shop

Styrkelse af Min Helbredelse
Denne bog kaldes ofte for Meditationsbogen og indeholder en tekst og bekræftelse til hver dag i året. Undertitlen er ‘Meditationer for Voksne Børn af Alkoholiske/Dysfunktionelle Familier’. Den er udarbejdet ved bidrag indsendt af ACA-medlemmer verden over.

 

Du kan også købe Styrkelse af Min Helbredelse som E-bog hos ACA WSO’s shop
Gå til ACA WSO’s Shop

The Loving Parent Guidebook
Løsningen i ACA (Voksne Børn af Alkoholikere og andre Dysfunktionelle Familier) er at blive din egen kærlige forældre. The Loving Parent Guidebook undersøger, hvordan du på praktisk vis kan inkorporere helbredende ressourcer i dit liv.
Bogen giver vejledning i at skabe betingelserne for at genvinde dit indre barn og genopdrage dig selv med ømhed, humor, kærlighed og respekt. Du kan anvende alt, hvad du lærer i denne vejledning til forældreskab, interaktion med børn og interaktion med voksne. Når du bliver din egen ven, er du helt naturligt en ven for andre.

Bogen er struktureret til at hjælpe dig med at få adgang til kærligheden inden i dig og øge den bevidsthed og de færdigheder, du har brug for for at blive din egen kærlige forælder:

  • I kapitel 1-9, Laying a Foundation for Reparenting, vil du vække din kærlige forælder og identificere og forbinde dig med din indre familie.
  • Kapitel 10-16, Deepening Your Reparenting Skills, hjælper dig med at uddybe dine forældreevner for at beskytte, pleje, støtte og vejlede din indre familie.
  • I kapitel 17-21, Nurturing a Loving Inner Home, vil du forbinde dig dybere med din indre familie for at bygge et kærligt indre hjem.
  • Kapitel 22, Reparenting as a Way of Life, afslutter bogen med et eksempel på, hvordan man griber genopdragelse an som en livsstil.

Denne vejledning indeholder mange Fællesskabsdelinger om genopdragelse og indre barn arbejde. For at hjælpe dig med at integrere genopdragelse i dit daglige liv, indeholder guiden også:

  • Eksempel på kærlige forældrebeskeder.
  • Øvelser, spørgsmål til refleksion og meditationer.
  • Billeder fra The Loving Parent Guidebook kunstnerhold, som du kan farvelægge.
  • Bogen er en guide til møder, studiegrupper og/eller en-til-en med en rejsefælle/sponsor.

Du kan også købe The Loving Parent Guidebook som E-bog hos ACA WSO’s shop
Gå til ACA WSO’s Shop

Ikke-Konferencegodkendt Litteratur

I Danmark har ACA Servicegruppen, før der eksisterede ACA Konference-godkendt Litteratur, anbefalet en række bøger og hæfter, som mange ACA medlemmer har anvendt i søgen efter helbredelse. Enkelte af disse kan købes via ACA Bogsalgudvalg. Desuden har ACA Danmark udviklet foldere mv., som har været anvendt i Danmark alene som en hjælp til nykommere og ACA medlemmer. Enkelte af disse kan du frit hente som PDF filer her fra siden.

Det lilla hæfte
Det lilla hæfte er indeholder de vigtigste ACA-tekster som „Problemet”, „Løsningen”, „Løfterne”, de Tolv Trin og de Tolv Traditioner – samt „Et brev til nykommeren”, „ACA-programmet og hvordan det virker”, „Sponsorskab” mv.

Spørgsmål og svar
Hæftet „Spørgsmål og svar” svarer til Kapitel 9 i SRB. Hæftet indeholder en lang række spørgsmål, som en nykommer i programmet kan tænkes at have, samt de dertil hørende svar. Hæftet er en revideret udgave af det gamle hæfte „En nykommer spørger”; det er bl.a. udvidet med et afsnit om „trettende trin”.
Hent som PDF

Opstart af gruppe
Et hæfte med alle de nødvendige informationer, når man vil starte en ny ACA-gruppe. 6 sider.
Hent som PDF

De 12 Trin for voksne børn – Udgået, genoptrykkes ikke
Den Grønne Trinbog, en dansk oversættelse af The Twelve Steps For Adult Children / From Addictive and Other Dysfunctional Families, som er udarbejdet af Friends in Recovery. Friends in Recovery har ikke noget med ACA at gøre.

De 12 trin – en vej ud – Udgået, genoptrykkes ikke
Det Hvide Hæfte, en dansk oversættelse af The Twelve Steps A way Out / A Spiritual Process for Healing Damaged Emotions, som er udarbejdet af Friends in Recovery. Friends in Recovery har ikke noget med ACA at gøre.

(Senest opdateret 21/12-2023)